miercuri, 29 septembrie 2010

Superba Tuesday Taylor o bijuterie a anilor ' 70










Tusday Taylor este o achizitie recenta in colectia mea , o papusa cu maini si picioare care se indoaie, pame articulate, mecanism de schimbare a culorii parului si gene naturale.Sunt pur si simplu fascinata de ea!
Iata povestea ei:A fost produsa o scurta perioada de timp intre 1975-1978 de catre Ideal Toys, existand doar cateva modele:
1. vintage Tuesday Taylor cu mecanism de schimbare a culorii parului, care purta un costum de baie turcoaz si o fustita mini alba
2. Suntan, un model care se bronza la soare,imbraca un costum de baie alb
3. Beauty Queen care nu mai avea mecanismul de schimbare a culorii parului, purta un costum de baie portocaliu
4 Supermodel imbracata cu o salopeta alba

Taylor avea de asemenea un partener Eric si o surioaa Dodi, imitand oareceum seriile Barbie (malibu) din acea vreme.
Papusa avea si o varianta negresa Taylor Jones, ambele dispunand de o gramada de haine superbe, o casa care se putea amenaja in functie de anotimp , si o piscina.
Tiffany Taylor este produsa de aceasi firma, nefiind insa la fel de atragatoare ca Tuesday.

Fascinat!



Mai multe aici:
http://dollreference.com/ideal_tuesday_taylor.html
http://crissyandbeth.com/Tuesday.html


Papusa mea este Suntan, cu par bicolor, intesanjabil. Ea poarta hainute vintage din anii '70, originale Theia. Theia este o firma germana care producea haine si accesorii pentru papusi. Am gasit recent un troller plin cu haine retro, care o prind beton si pe Taylor!



Ce parere aveti?

duminică, 26 septembrie 2010

Papusi Idol Toys












O firma greceasca care produce papusi interesante( zei, eroi , peronaje mitologice) si cu care nu ma reusit sa iau inca legataura, este Idol toys. Am cumparat papusa Idol Toys acum 2 ani din Grecia la 20 de euro. E vorba de Hermes , o papusa complet articulata intruchipandu-l pe zeul cu acelasi nume. Va voi arata si celelalte modele produse de Idol Toys, din pacate momentan inaccesibile.
1, 2 Hermes/ Mercur- in colectia mea
3 Afrodita/Venus
4 Alexandru cel Mare
5 Apolo
6Artemis/Diana
7Atena/Minerva
8Heracles/Hercules
9 Poseidon/Neptun
10Pythia
11 Zeus/ Jupiter

Idol toys is a greek brand that produce mithological dolls. I bought some thime ago from Greece an Idol toys doll Ermis. (first pic).
Look all of them, aren't they wonderful?
1, 2 Hermes/ Mercury- in my collection
3 Aphrodite/Venus
4 Alexandre the Great
5 Apollo
6Arthemis/Diana
7Athena/Minerva
8Heracles/Hercules
9 Poseidon/Neptun
10Pythia
11 Zeus/ Jupiter


sâmbătă, 25 septembrie 2010

Jakks Pacific -Trisira











Jakks Pacific este o firma care produce in general Action Figures, dar si papusi. Ceea ce imi place la papusile produse de ei este naturaletea corpului, nu insa si mobilitatea lui. Papusica mea este adusa de o amica direct din SUA, deorece in europe sunt rare sau inexistente. I-am facut un partila reroot la par si iat-o in postura "American Beauty".

Jakks Pacific made dolls and Action Figures. I like those dolls, because they have a very natural body, not very mobile instead.

Papusi de portelan Geisha











Poate va intrebati ce cauta papusile japoneze de portelan in lista de papusi de colectie. Ei bine eu le colectionez, pentru ca dupa traditia japoneza acestea sunt tot un fel de papusi fashion imbracate in hainele lor traditionale. Mainile, capul si picioarele sunt din portelan, resul corpului din "carpe".
Am aflat ca aceasta coafura si aceste Kimono era purtat de Oiran un fel de curtezane de lux din Japonia.

Those 2 fashion porcelain dolls are japanese Geisha , wearind traditional Kimonos. Their haircut and costume are luxuous . In fact they are special Geisha- Oiran, high- class courtezan.

vineri, 24 septembrie 2010

Fiona-printesa din Shrek de MGA Entertainment. Fiona - the Shrek printess by MGA Entertainment







O cunoasteti pe printesa Fiona realizate de MGA Enterteinment? Asa ca in film ea are doua chipuri, de printesa si de ogre, mai exact papusa are o masca . E de o frumusete aparte as zice eu, ceea ce nu justifica puratrea unei masti care mie personal nu imi place. Are dupa cum vedeti un par rosu superb, o rochita verde de inspiratie medievala romanica, pantaloni negri dedesupt, o coronita si sus amintita masca. Cu picioare foarte mobile, papusa permite construirea de diferite scene, mergand mult mai departe de definitia de personaj de desen animat.
O puteti vedea in cutia originala cu accesorii in ultima poza ( http://dorriebelle.tripod.com/id39.html)
Eu una o ador, de aceea am realizat aceasta rochita de druida pe care a purtat-o in cateva poze. Are un potential care pe viitor va putea fi exploatat si in alte directii.
Va place?

MGA Entertainment made a beautiful doll inspired by the character Fiona from Shrek. She has a beautiful face, very mobile body, long red hair, beautiful eyes, a green princess dress, an ogre mask.
Because it's a special doll , I made for her this druid pink dress.

Disney un univers pentru copii si colectionari




Am cunoscut colectionari de papusi Disney, printre ei si amicul meu Doru, care are cateva exemplare deosebite intacate, in cutii. Eu nu sunt o colectionara propriu-zisa de astfel de papusi, pentru ca, deobicei, prefer alt stil mai putin copilaros. Totusi de-a lungul timpului s-au mai strecurat si in colectia mea cateva productii Disney, unele din ele chiar foarte speciale.
Ultima mea achizitie este o Cenusareasa, editie americana cred, deorece are un chip foarte aparte , si dispune de un sistem de cantat si de aprindere a unor leduri pe rochita.
In afara ei ceea ce mai consider deosebit este o alta Cenusareasa de portelan, de dimensiuni mai mici decat suntem obisnuiti cu papusile Barbie, insa cu un aer cu totul aparte.
Pe toate celelalte le-ati putut vedea deja intr-un articol mai vechi :
http://dollscollector.blogspot.com/2010/01/povestile-disney-amintiri-cu-eroi-zane.html

My newest Disney dolls , Cinderella
Cinderella in blue dress
has a gorgeous face mackeup she can sing and her dress has little lights inside.
Cinderella in pink dress is a porcelain dolls , smaller than a normal Disney, very beautiful and rare,

My other Disney dolls here: http://dollscollector.blogspot.com/2010/01/povestile-disney-amintiri-cu-eroi-zane.html

joi, 23 septembrie 2010

Hi Glam, papusi controversate









Hi Glam sunt papusi italienesti realizate de MGA Entertainment, mergand la randul lor pe ideea de papusa adolescenta cu picioare foarte lungi . Frumoase si accesorizate , papusile au atras multi copii si colectionari, insa dupa scurt timp de la aparitie, au fost scoase de pe majoritatea pietelor europene pentru ca, ghici? erau anorexice! Asa ca s-a considerat a fi un exemplu prost pentru fetite.
Cele doua papusi din colectia mea Julia-roscata si Alex - bruneta, sunt cumparate din Romania , unde se pare ca aceste papusi nu au starnit controverse.
Julia are un set de haine si 2 costume de baie,prosop, pasaport si valiza, este o papusa "in concediu".
Alex are doar un set de haine simpatice.

Sweaters for cold weather

                                           The girls spend their time in the autumn house and wear the first clothes for fall.