marți, 1 septembrie 2009

Delecteaza-te cu Barbie vintage! Colectia mea de Barbie vechi "Twist'n Turn" anii 1967-1976

Twist'n Turn sau pe scurt TNT, au fost papusile revolutionare ale anilor '60 care , spre deosebire de surorile lor mai batrane din perioada incipienta 1959-1966, isi indoiau picioarele si se puteau misca din talie, in ritm de Twist.




Perla- Barbie vintage TNT inceputul anilor '70. Parul papusii a fost schimbat(procedeul se numeste in originalul englez, reroot).









Topaz(stanga) si Safir(drepta). Papusi rare, TNT, de influenta hippie , "Living Barbie"este un model care isi indoia si mainile si palmele. A fost creat cu un corp unic mai potrivit perioadei si hainelor anilor '70.

















Opal-Barbie balerina, cca. 1976, TNT. Papusa are ca si caracteristica mainile detasabile in lateral. Papusa avea o coronita si rochita de dans.

















Ametist-Barbie balerina, cca. 1976, TNT. Papusa are ca si caracteristica mainile detasabile in lateral si poarta in original o coronita si rochita de balet.
















Onyx- cea mai valoroasa papusa vintage din colectia mea, este primul model de TNT, din 1967. Brunetele sunt o raritate, intrecute fiind doar de roscate , ca valoare.


Sardonix este o TNT de pe la finele anilor '70. Unele surse spun ca e o papusa fabricata pentru Europa, respectiv pentru Germania, altele spun ca s-ar fi fabricat chiar aici. Exemplarul meu insa e facut in Coreea, asadar aceasta dezbatere asupra originii ei continua.














Turcoaz este o papusa foarte frumoasa, supusa la ora actuala unui proces de schimbare a parului, respectiv a culorii acestuia.

2 comentarii:

Sweaters for cold weather

                                           The girls spend their time in the autumn house and wear the first clothes for fall.