sâmbătă, 22 mai 2010

Colectia mea: Vintage si Mod Barbie. My Vintage and Mod Barbie collection.








Sunt foarte mandra de colectia mea de Barbie Vintage si Mod, in care am reusit sa includ destul de multe modele din epoca. Pentru ca prefer originalele, cum am mai marturisit, majoritatea lor asa si sunt; cateva insa sunt reproduceri si le veti vedea si aici.
Iata modelele pe care le puteti regasi in colectia mea: Barbie ponytail 1959-1962(repro), o blonda si o bruneta
Barbie "bubblecut" se numeste asa datorita frezei scurte in forma de "Bubble" am putea traduce "sfera" la mode atunci, 1963, Silken Flame, bruneta
Midge, "cea mai buna prietena a lui Barbie", in cele trei variante , blonda(partial restaurata), bruneta , roscata(restaurata), pe care ati mai intalnit-o pe blog produsa intre 1963-1967
Skipper "streght legs", sora mai mica a lui Barbie din perima etapa, 1964-1970, cu picoare drepte, roscata restaurata si repictata.
Aceste papusi se inscriu in seria vintage, respectiv vintage repro 1959-1967

In seria Mod(ern) se inscriu papusile de dupa 1967 pana in 1976
Barbie vintage TNT, 1967-1968, prima de acest fel , cu talia si picioarele mobile, o superba editie bruneta
Barbie standard TNT, 1967-1970, aproape identica cu prima dar intr-o editie cu picioare drepte (papusa restaurata cu par roscat).
Dramatic New Living Barbie, un superb cuplu de gemene blonde produse in 1970
Sunset Malibu Barbie denumita papusa anilor "70(1971-1977) , cu o fata distincta imprumutata de la Francie, partial restaurata cu un nou look.
Sunset Malibu PJ, prietena sau verisoara lui Barbie, editia europeana, cu fata de tip Steffi
Mod Francie, verisoara lui Barbie produsa in era TNT, cu picioare mobile, bruneta. Este o superba reproducere pt care ii multumesc Andrei.
Busy Steffi, o papusa restaurata cu un corp imprumutat de la Quick Curl Barbie. In original mainile ei au un deget detasabil si pot apuca lucruri, bruneta(1972-1974)
Mod Hair Ken, 1972, primul Ken cu par, e preferatul meu dintre toate editiile papusii, 2 exemplare cu par brunet
Seria Ballerina 1976 cea mai bine reprezentata in colectie, e vorba de trei Barbie Ballerina si o Cara Ballerina, negresa rara cu fata de tip Steffi
Skipper, sora mai mica a lui Barbie, 1971-1976, varianta cu picioare mobile, blonda
Chris, micuta pretena a lui Tutti o alta sora a papusii, Chris este o dulceata bruneta cu corpul moale, maleabil, insa la ora actuala nu foarte bine indoibil.

Le veti vedea pe toate acestea in articol, incercati sa le descoperiti ;)!!

Here it is my vintage and Mod Barbie and friends collection(look up for the dolls names and year release). I have some repros, but most of them are original. Identify them all!!

2 comentarii:

  1. Superba colectie ai! De abia astept sa fac si eu cunostinta cu frumoasa mea balerina. :X

    RăspundețiȘtergere
  2. Mersi Ada, ma bucur mult ca iti plac fetele mele! Mi-a luat mult pana le-am adunat , dar chiar merita, papusile din vremurile alea au un aer special.

    RăspundețiȘtergere

Sweaters for cold weather

                                           The girls spend their time in the autumn house and wear the first clothes for fall.