luni, 6 decembrie 2010

"Daca taceai filozof ramaneai" perle ale "expertilor" Barbie


Am avut ocazia de a intalni de multe ori diversi "cunoscatori" in domeniul papusilor Barbie, care puteau sa jure ca ceea ce vindeau ei e original si pe deasupra si vechi. Cum deobicei te intalnesti cu ei prin targuri sau piete si mai incerci sa negociezi daca vezi ca marfa nu e nu stiu ce, ocazia de-a auzi diferite "perle" e foarte frecventa.
Iata cele mai intalnite perle ale unora din acesti "experti" :)))) :

1."E Barbie veche scrie 1966!!!! pe ea". Nene, ar fi bine sa stii ca daca ai avea o Barbie din 1966, ar scrie probabil 1958 pe ea, atunci s-a facut mulajul primelor Barbie lansate apoi in 1959.
Din pacate sunt destui vanzatori neavizati care in baza acestei confuzii cer preturi exorbitante , cu precadere pe internet, pentru papusi datand din anii '80, '90. Aviz amatorilor!

2. O alta perla haioasa , intalnita deobicei in cazul cand vanzatorul isi prezinta marfa ca originala Barbie, iar ea nu e, este "E Barbie originala, dinaia care-si indoaie picioarele!"
Ha, ha, ha, la ora actuala orice imitatie chinezeasca isi indoaie picioarele si mai mult decat atat, nu toate modele originale de Barbie si le indoaie. V-am incurcat de tot nu? ;)

3.Pe asta am auzit-o prima data astazi si ea a reprezentat impulsul care m-a determinat sa scriu acest articol:
"E Brabie originala , dinaia de plastic". De plastic, hmmm......pai din ce naiba s-or face atunci "Barbie neoriginale"?
Eu una am murit de ras, pentru ca vanzatorul mai si cerea pe ea o caruta de bani(trebuie sa preciz ca era folosita) . Macar era originala si...din plastic....

Nu ii judec pe acesti oameni, ei de fapt nu stiu despre ce este vorba, au auzit si ei tot felul de mituri despre ce inseamna Barbie si au retinut ce li s-a parut relevant. Insa daca va doriti papusi originale si de calitate, mai intai consultati siturile care va explica ce si cum, ca sa nu va lasati dusi de nas, chiar si fara intentie!

In imagine Barbie (stanga) versus Gloria by Tong care mi-a fost prezentata "E Barbie originala dinaia care-si indoaie picioarele". Seamana putin nu, insa nu si in detaliu ;)?

2 comentarii:

  1. Aia cu 1966 ma tampeste! Ce sa mai vb de nesimtitul ala de pe Okazii care se certa cu mine ca papusile lui sunt curate si intacte si haine originale si ele erau niste tanya murdare, cu par taiat si haine de Barbie pe ele...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca sa mai zic , unii chiar nu stiu, dar altii sunt tampiti si nesimtiti si nu au nici o scuza.

    RăspundețiȘtergere

Sweaters for cold weather

                                           The girls spend their time in the autumn house and wear the first clothes for fall.