marți, 27 decembrie 2011

"Maquise Justine Empire fetes" Barbie OOAK 2011














Vroiam de mult timp sa realizez o papusa OOAK inspirata de perioada Empire. Ada mi-a data un imbold de curand , asa ca m-am pus pe treaba :).
Perioada Empire , dupa cum ii spune si numele, este in principiu era napolioniana in Franta, bineinteles moda se ragaseste pe tot teritoriul Europei inceputului de secol al XIX-lea. Ceea ce o diferentiaza de tot ce a fost si va veni inca un secol si ceva dupa, este simplitatea liniei hainelor, inspirata din antichitatea romana. Coafurile sunt la randul lor o reproducere a l 'epoque dupa cele antice, ceea ce face din perioada Empire/ Secession o era unica a costumului european de o eleganta si rafinament unic.

Justine este o Barbie Fashion Fever Make Up Chic din 2006 cu mulaj Kayla/Lea si gene naturale, careia i-am recoafat parul , i-am repictat buzele si am imbracat-o in acesta rochie de epoca napolioneana din tafta indiana cu broderie aurie . Asortata cu o blanita rosie si o funtita in aceeasi nuanta , marchiza se vrea simbolul unor vremuri demult apuse.
Voua cum vi se pare?Eu o ador!

The age of Napoleon's Empire has a different shape of the costume. Those costumes was inspired by the Roman antiquity and their line was very simple and elegant. Justine wears a Empire/Secession costume made from original Indian silk and decorated with gold embroidery. Because shes a Christmas lady she also has a red fur. I also made her hair "a l'epoque", so she can be a like a marquise from the ancient times. Do you like her? I just adore it!

11 comentarii:

  1. Superba. Imi place mult acesta moda, sincer nu stiam asa multe despre ea, imi pare bine ca ai scris mai pe amanunt si istoria ei. E foarte frumoasa papusa si pare desprinsa din cartile lui Jane Austen. Absolut superba. O mica corectura, daca nu ma insel mulajul cred ca este Lea. Oricum in nici un caz nu e Mackie

    RăspundețiȘtergere
  2. Very elegant Empire Lady! I like very much her dress.
    Grace of her brown curly hair she looks like Napoleon's wife, Josephine ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Si mie imi place aceasta moda , da e epoca lui Jane Austin . la mulaj sunt si eu putin confuza pentru ca am studiat un site cu mulaje mackie din diferite perioade si cele mai noi aratau cam asa ca ea. Mie nu mi s-a parut kaula sau lea pentru ca ela parca au fata si forma ochilor altfel. O sa mai cer pareri , chiar m-ai facut curioasa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Thanks Galerie Barbie, I think there is one portrait of Napoleon's wife where she wears a dress very similar, I must look for it.
    I also must make some new photos with her hair and details of the dress, because in those pics the Empire hairstyle that I use doesn't see very good.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma bucur ca te-am inspirat. :P Este superba, dar are dreptate Doru. Pare Lea ca mulaj.

    RăspundețiȘtergere
  6. Da mi-ai dat ideea buna de a ma apuca de Empire. Si va mai urma una pe care deja am gandit-o :)
    M-am tot uitat acum si Than and Now sau Circus au mulaj Mackie , sau mi se pare mie? Ca oricum sunt acelasi gen. Din cate stiu eu Kayla /Lea au fata putin mai rotunda si un mai asiatic. E posibil sa ma insel totusi, nu sunt total lamurita.

    RăspundețiȘtergere
  7. Papusa originala e Fashion Fever Make Up Chic Kayla din 2006, asa ca are mulajul Lea. Mackie are mai altfel nasul. Sa nu confunzi cu mulajul din 2005 al lui Barbie cu gura inchisa, actualul mulaj al lui Summer din Fashionistas(vezi ca am scris un articol despre mulaje pe site-ul lui Ada). Uite aici link cu poza: http://www.flickr.com/photos/52732885@N08/4857832295/in/pool-1083150@N22/
    Sper ca am fost de ajutor. Oricum e superba papusa

    RăspundețiȘtergere
  8. Chiar ai fost! Eu o mai am inca o data pe papusa asta in hainele originale, insa nu mai tineam minte cum se numeste. Acuma sunt lamurita si ma bucur ca e Kayla.

    RăspundețiȘtergere
  9. este foarte frumoasa! bravo...mi se pare k seamana cu empress josephine

    RăspundețiȘtergere
  10. mersi Alex, intr-o anumita masura m-am inspirat dintr-un tablou cu ea, am vrut sa realizez o rochie eleganta nobiliara. O sa caut tabloul la care ma gandeam sa vi-l arat.

    RăspundețiȘtergere
  11. Este superba,felicitari,imi place mult rochia si fata,este foarte draguta :)

    RăspundețiȘtergere

Sweaters for cold weather

                                           The girls spend their time in the autumn house and wear the first clothes for fall.