joi, 2 august 2012

Colectia mea Barbie Mackie playline /My playline Mackie world



Fiind de cand ma stiu o mare fana a mulajul Mackie, am reusit sa adun in colectia mea diverse papusi cu aceast mulaj, atat playline cat si collector. In articolul de fata va voi arata colectie playline, multe dintre ele le veti recunoaste, cu siguranta, si in colectiile voastre.
Iubesc mulajul Mackie din anii '90 , adica perioada in care am inceput sa colectionez papusi, si, cand impactul lor era mult mai puternic, in plus pe vremea aceea era greu de gasit un anumit model de Barbie si cu atat mai mult greu de achizitionat din strainatate.

Unele din papusi au o poveste interesanta: bruneta cu ochi mov (botezata de atunci Crimhilda) si roscata cu ochi verzi sunt o editie deosebita din anii '90, in original  in costume de baie, Barbie Florida Vacation 1992. Este vorba de 3 modele de papusi, blonda- Barbie Mackie, bruneta - Teresa Mackie si roscata - Midge Mackie(acum cu o noua freaza si un nou look, mai multe aici). Nu-i asa ca e extraordinar ?!.
Bruneta a venit in colectia mea inca de la inceput, in anii '90 si a fost una din preferatele mele. Mai tarziu insa dorind sa schimb colectia i-am dat-o unei prietene care colectiona acest mulaj (v-am vorbit despre ea si colectia ei de vanzare). Acum ca ea si-a vandut toata colectia, papusa nu a putut sa nu se intoarca la mine (chiar ii duceam dorul) si a primit un nou corp Fashionista, hainute Stardoll si o petrecere de bun venit :)

Aproape la fel s-a petrecut si cu cele doua blonde Mackie pe care le vedeti in aceste poze, cea in rochita albastra este de fapt un model de iarna cu ciorapi si caciulita, foarte beton la vremea accea, pe care am cumparat-o noua din magazin cu mari eforturi. Dupa ani buni am dat-o , insa regretand gestul cand am avut ocazia, am recumparat modelul acela. Cealalta blondina are o poveste asemantoare, a plecat prima insa a venit alta in locul ei.

Pe negrese la cunoasteti deja din postarea anterioara.

This is my Barbie Mackie mols playline collection. Some of those dolls was from a long time in my collection, some gone and than came back .
I have some interesting models like Barbie Florida vacation 1992 teresa Mackie - brunette with violet eyes ans Midge - redhead also mackie. She's now customized. 

The AA Mackie you already know.





8 comentarii:

  1. Foarte frumoasa roscata. Imi place mult cum ai aranjat-o.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca-ti place, e genul ala de Mackie eleganta la care se preteaza asa o freza. Ma gandesc sa ii fac si o alunita sa o individualizeze.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi plac,toate arata foarte bine,felicitari ;))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai vazut ca majoritatea au mulajul clasic Mackie, mie astea imi plac cel mai mult, sunt cele mai rafinate si reusite. Multumesc de comentariu.

      Ștergere
  4. Foarte frumoase. Si mie imi place enorm mulajul Mackie. Cred ca este cel mai diversificat mulaj din punct de vedere a facepaint-ului. Papusa roscata arata uimitor. Acum parca aduce mai mult a collector decat playline

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am gasit cateva editii collector cu asemenea coafuri elegante si m-am gandit ca o editie playline Mackie cu un asemenea facepaint merita asa o schimbare. Si mie mi se pare acum ca arata a collector, ideea mea a fost sa o aduc la eleganta si rafinamentul respectiv.

      Ștergere
  5. Hello from Spain: I like all looks great. The classic Mackie is very pretty. I like very much your collection. Keep in touch

    RăspundețiȘtergere
  6. Hi Marta, thanks a lot. The Mackie face really looks stunning.

    RăspundețiȘtergere

Sweaters for cold weather

                                           The girls spend their time in the autumn house and wear the first clothes for fall.